ΥΠΟΘΕΣΗ «ΜΑΕΚ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ»

Το 2011 η Τράπεζα Κύπρου εξέδωσε επενδυτικά προϊόντα υψηλού ρίσκου με την ονομασία «Μετατρέψιμα Αξιόγραφα Ενισχυμένου Κεφαλαίου» (ΜΑΕΚ), παρουσιάζοντας τα, μέσω μιας επιθετικής πολιτικής προώθησης, στους ανυποψίαστους πελάτες της ως «εξαιρετικά ασφαλή και επικερδή επένδυση για το κεφάλαιο τους», που προσιδίαζε σε προθεσμιακή κατάθεση και μάλιστα με εξαιρετικά υψηλό επιτόκιο (6,5%). Είχαν προηγηθεί τα –επίσης τοξικά– προϊόντα «Μετατρέψιμα Χρεόγραφα» (ΜΧ) και «Μετατρέψιμα Αξιόγραφα Κεφαλαίου» (ΜΑΚ).

Έτσι, πολλοί πελάτες της εν λόγω Τράπεζας, με την οποία σε αρκετές περιπτώσεις συνεργάζονταν επί χρόνια, πείστηκαν, και της εμπιστεύτηκαν τις οικονομίες μιας ζωής, λαμβάνοντας πλημμελή ή και καμία απολύτως ενημέρωση, αποδεχόμενοι τις διαβεβαιώσεις τραπεζικών υπαλλήλων ότι η συγκεκριμένη τοποθέτηση είναι προς το συμφέρον τους, εξασφαλίζοντας το κεφάλαιο τους. Η πραγματικότητα, ωστόσο υπήρξε πολύ διαφορετική.

Αρχικά, τον Ιούνιο του 2012, η Τράπεζα ενημέρωσε τους κατόχους ΜΑΕΚ ότι ακύρωνε την καταβολή των τόκων εξαμήνου, λόγω της κακής της οικονομικής κατάστασης, και στη συνέχεια, τον Αύγουστο του 2013, οι ανυποψίαστοι κάτοχοι έμαθαν ότι το κεφάλαιο τους μετατράπηκε μονομερώς από την Τράπεζα σε μετοχές Δ’ τάξεως, μηδαμινής αξίας, με αποτέλεσμα να απωλέσουν το σύνολο σχεδόν του κεφαλαίου τους.

Το Δικηγορικό μας Γραφείο, συνεπές στην υπερτεσσαρακονταετή διεθνή πορεία του προάσπισης των συμφερόντων των πελατών του, παρακολουθεί στενά την υπόθεση από την γένεση της, και σε συνεργασία με το εγνωσμένου κύρους Δικηγορικό Γραφείο Κωνσταντίνου Κόκκινου & Συνεργατών (European Legal Consultancy), οργανώνει τις δέουσες νομικές ενέργειες για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των θιγόμενων καταθετών, που είδαν τους κόπους μιας ζωής να εξανεμίζονται.

Η υπόθεση των ΜΑΕΚ έχει ήδη πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης και έχουν εκδοθεί οι πρώτες σημαντικές δικαστικές αποφάσεις Ελληνικών Δικαστηρίων, που δικαιώνουν πανηγυρικά σε πρώτο βαθμό τους πληγέντες καταναλωτές-πελάτες της Τράπεζας Κύπρου, αποζημιώνοντας τους πλήρως, τόσο για την οικονομική ζημία, αλλά και για την ηθική βλάβη που υπέστησαν.

Αν είστε ή υπήρξατε κάτοχοι των εν λόγω αξιογράφων (ΜΑΕΚ / ΜΑΚ /ΜΧ) και επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τα δικαιώματα σας και να συμμετάσχετε στις σχετικές εξώδικες και δικαστικές ενέργειες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο +30.210.3636019, ή μέσω email στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., για να σας κατατοπίσουμε, χωρίς χρέωση, σχετικά με την υπόθεση σας και όλες τις λοιπές λεπτομέρειες που απαιτούνται, μαζί με τον αναλυτικό τρόπο συνεργασίας μας κάθε μορφής σε όλα τα στάδια συνεργασίας.

Σας ενημερώνουμε ακόμη για κάτι πολύ σημαντικό: Οποιαδήποτε ανάθεση στο Γραφείο μας της υποθέσεως σας, θα γίνει με σύστημα που θα εξυπηρετεί απόλυτα τα συμφέροντα σας, δια ιδιωτικού συμφωνητικού, το οποίο θα συνυπογράψουμε, ως συμβαλλόμενα μέρη, μαζί σας.

Τέλος, σας ανακοινώνουμε ότι το Δικηγορικό μας Γραφείο και το Δικηγορικό Γραφείο Κων/νου Κόκκινου συνδιοργανώνουν εκδήλωση την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 και ώρα 6 μ.μ. στο Roof Garden της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα, 8ος Όροφός), με ελεύθερη είσοδο, όπου πίνοντας αναψυκτικό ή καφέ και τρώγοντας ένα σνακ, προσφορά των Γραφείων μας, θα μπορέσετε να ενημερωθείτε εκτενώς για τα διάφορα ζητήματα και τις εξελίξεις που αφορούν την εν θέματι υπόθεση, να θέσετε τυχόν σχετικά ερωτήματα και να λάβετε εκεί τις προσήκουσες απαντήσεις, για την άμεση προώθηση αυτής της μείζονος σημασίας υποθέσεως.